İŞLETME FAKÜLTESİ
İşletme
Rüzgardan Madalya Çıkarıyor
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) milli sörfçü öğrencisi Onur Cavit Biriz, İtalya’da düzenlenen International Games’te (Uluslararası Oyunlar) ikinci olarak ülkemize gümüş madalya kazandırdı. Farklı ülkelerden 29 sporcunun yer aldığı ‘IQ Foil’ kategorisinde yarışan Biriz, birçok iddialı rakibini geride bırakarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz mayıs ayında Fransa’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Hyeres Madalya Yarışları’nda da ikinci olarak gümüş madalya alan Biriz, kısa süre içerisinde uluslararası alandaki başarısını tekrarlayarak ülkemize büyük gurur yaşattı. İEÜ İşletme Bölümü öğrencisi Biriz’in kariyerindeki toplam madalya sayısı ise, ulusal yarışmalarla birlikte 80’e ulaştı.
Küçüklüğünden beri su sporlarına ilgi duyan ve deniz tutkunu olan Onur Cavit Biriz (25), rüzgar sörfüne 9 yaşında başladı. İlk olarak özel antrenörlerden ders alan Biriz, ardından da özel bir kulübe yazılarak kısa sürede kendisini hızla geliştirdi. Antrenman ve yemek programına harfiyen uyan, günde 6-7 saat çalışan Biriz, emeklerinin karşılığını 14 yaşında Milli Takım’a seçilerek aldı. Biriz, Türkiye’de 2015 ve 2016 yılında gençler kategorisinde, ardından üç yıl boyunca da genel kategoride üst üste birincilik elde etti.
İŞLETME EĞİTİMİ ALIYOR
Ulaşılması zor bir seri yakalayan, madalya ve kupaları bir bir toplayan Biriz, ‘En büyük hayalim’ dediği olimpiyatlara katılma hedefini de gerçeğe dönüştürdü. Biriz, son olarak Japonya’nın Tokyo şehrinde düzenlenen olimpiyatlarda ülkemizi temsil ederek büyük gurur yaşadı. İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde eğitimini sürdüren Biriz, sörfteki başarısına bir yenisini daha ekleyerek İtalya’dan da gümüş madalyayla döndü.
İDDİA BİTERSE, BAŞARI DA BİTER
Türkiye’yi uluslararası alanda temsil ettiği her yarışmanın kendisine büyük heyecan ve gurur verdiğini söyleyen Biriz, “Sörfte, hep güçlü olmanız ve beslenmenize, yaşamınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Başarıyı sürekli kılmak adına ben de tüm bunlara dikkat ediyorum. Derslerimle çakışmayacak şekilde düzenli bir antrenman tempom var. Günde 6-7 saat çalıştığım oluyor. Zor gibi görülebilir ama bu tempoya alıştım, çok zorlanmıyorum. İtalya’da da çok güzel, başarılı bir yarışma geçirdim. Güçlü rakipler yanında birinciliği son anda kaybettim. Ancak ülkeme gümüş madalya kazandırdığım için mutluyum. Sporcunun hedefi hiçbir zaman bitmez. Eğer kendinize güveninizde ya da iddianızda bir eksilme olursa, bilin ki başarıdan da uzaklaşmanız yakındır. Sörfü seviyorum, çok çalışıyorum ve kendimi her daim motive ediyorum. Zaten sörf de her spor branşı gibi sevmeden yapılabilecek bir iş değil. Uluslararası alanda yeni yarışmalara katılarak madalyalarımı artırmak hedefiyle çalışmalarımı sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.
DESTEĞİMİZ ARTARAK SÜRÜYOR
İEÜ Spor Koordinatörü Murat Palalı ise, Biriz ile gurur duyduklarını belirterek, “İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak sporu her daim destekliyor, öğrencilerimize yeni fırsatlar sağlamak için çalışıyoruz. Sporcu öğrencilerimize eğitim desteği de veriyoruz. Cavit, hem çalışkanlığı hem de başarısıyla bizlere gurur veren, örnek gösterdiğimiz bir sporcu. Üniversitemizde Cavit gibi bir sporcuya sahip olduğumuz için mutluyuz. İnanıyorum ki Cavit, başarılarını artırarak sürdürecek ve bizlere yeni sevinçler yaşatacak” dedi.
Gazete Kupürleri
HABER |TÜM HABERLER
İlk IBSEN Yaz Okulu Programı'nı anlatıyorlar !
İşletme Fakültemiz, 10 üye ülkenin içinde bulunduğu, üye ülkelerdeki üniversitelerde hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin kültürlerarası yeterliliğini arttırmak adına network bünyesinde yaz
Rüzgardan Madalya Çıkarıyor
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) milli sörfçü öğrencisi Onur Cavit Biriz, İtalya’da düzenlenen International Games’te (Uluslararası Oyunlar) ikinci olarak ülkemize gümüş madalya kazandırdı.
Atık Toplayıcılarını Araştıracaklar
IAGED tarafından gerçekleştirilen şimdiye kadarki en geniş "sokak atık toplayıcıları" araştırmasının ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde geri dönüşüm emektarları ilgili bir çalışmaya imza attı.
Sokak Atık Toplayıcılarına 'Bilimsel' Araştırma
Kağıt, cam ve metal gibi geri dönüştürülebilir malzemeleri toplayarak atıkların doğaya ve ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlayan ‘sokak atık toplayıcıları’, bilimsel araştırmaya konu
ACCA, Üniversite Öğrencileriyle Biraraya Geldi
Küresel finans ve muhasebe meslek kuruluşu ACCA üniversite buluşmaları kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Galatasaray Üniversitesi İşletme Bölümü ve
Teknolojinin iletişime etkisi esere dönüştü
Türkiye'nin bilimsel ve toplumsal gelişimine katkı sağlayacak kalıcı eserler üretmek hedefiyle kurulan "İzmir Ekonomi Üniversitesi Yayınları", ikinci kitabını piyasaya çıkardı.
İzmir Ekonomi’den ‘4 Büyüklere’
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi’nden mezun olan 4 genç, kısa zamanda başarı basamaklarını hızla çıkarak finansal denetim alanında dünyanın en büyük
İEÜ ve PwC’den örnek iş birliği
Yapılan anlaşmayla birlikte PwC firması, İEÜ Muhasebe ve Denetim Programı öğrencilerine öncelikli staj ve iş olanağı sağlayacak.