Bizi takip edin
|
EN

Sıkça Sorulan Sorular

Genel Bilgiler


İşletme Bölümü mezunları pek çok farklı alanda çalışabilirler. Mezunlarımız özel sektörde sanayi kuruluşları, muhasebe ve denetim şirketleri, bankalar, danışmanlık kuruluşları, sigorta şirketleri, turizm sektörü, perakende sektörü, dış ticaret, reklamcılık, pazarlama ve satış gibi alanların yanı sıra Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Sermaye Piyasası Kurulu, Sanayi ve Ticaret Odaları gibi kamu kuruluşlarının çeşitli kademelerinde uzman ve yönetici pozisyonlarında çalışırlar. 

Bütün bunlara ek olarak, üniversitemizin Embryonix Teknoloji Transfer Ofisi'nden destek alarak kendi işinizi kurabilir ya da akademisyen olmak için eğitiminize üniversitemizin sunduğu lisansüstü programlar ile devam edebilirsiniz.

İşletme Bölümü mezun sayısının yüksek olduğu doğrudur. Ancak, bu durum sadece işletme bölümüne özgü değildir. Ülkemizde genç nüfusun yoğun olması nedeniyle, pek çok bölüm pek çok mezun vermekte ve günümüz şartlarında “iş garantili meslek” kavramı ortadan kalkmaktadır. Ancak, işletme bölümü mezunlarının çalışabileceği alanlar çok geniştir. Mezunlarımız özel sektörde sanayi kuruluşları, muhasebe ve denetim şirketleri, bankalar, danışmanlık kuruluşları, sigorta şirketleri, turizm sektörü, perakende sektörü, dış ticaret, reklamcılık, pazarlama ve satış gibi alanların yanı sıra Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Sermaye Piyasası Kurulu, Sanayi ve Ticaret Odaları gibi kamu kuruluşlarının çeşitli kademelerinde uzman ve yönetici pozisyonlarında çalışabilirler.

Bu yoğun rekabetin olduğu ortamda yabancı dil yetileri, bilişim ve iletişim teknolojilerine yatkınlık, teorik bilginizi pratik bilgiye çevirecek olan staj uygulamaları ile seminer ve çalıştaylarda profesyonellerin paylaştıkları deneyimler, yönetim organizasyon becerilerinizi geliştirebileceğiniz kulüp faaliyetleri sizin bu kalabalıktan sıyrılmanızı sağlar. İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü tüm bu konularda kendinizi geliştirebileceğiniz bir ortam sunar.

Öncelikle üniversitemizde eğitim dili İngilizcedir. Bununla beraber birinci sınıftan başlayarak iki yıl boyunca alacağınız zorunlu ikinci yabancı dil dersiniz vardır (Çince, Almanca, Fransızca, Yunanca, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Rusça, İspanyolca, Latince), seçmeli olarak üçüncü ve dördüncü sınıfta da ikinci yabancı dil eğitiminize devam edebilirsiniz. Birinci ve ikinci sınıfta alacağınız Matematik, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Ekonomi gibi ortak fakülte derslerinin yanı sıra yine birinci sınıftan başlayarak alacağınız İşletme bölümünün özellikli dersleri vardır.

Öğrenim hayatınız boyunca Genel Eğitim Dersleri (GED) ile bilim ve sanat disiplinleri arasındaki keskin olduğu düşünülen sınırları aşarak, bu alanlarla İşletme arasında bağlar kurarak eleştirel düşünme yeteneğinizi daha da geliştireceksiniz.

Kısacası zorunlu derslerinizle işletmenin yönetim, pazarlama, muhasebe ve üretim fonksiyonlarını öğrenirken, bölüm-içi seçmeli derslerinizle İşletme'de uzmanlaşmak istediğiniz alana odaklanabilecek; GED'ler yolu ile de disiplinlerarası çalışabileceksiniz.

Dersler ile ilgili daha ayrıntılı içeriklere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Daha önce İngilizce eğitim görmemiş olmanız sorun değildir. İlk sene hazırlık programı okuyarak İngilizce ile ilgili tüm açıklarınızı kapatabilirsiniz. Birinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda alacağınız profesyonel iş yaşantınıza yönelik İngilizce dersleri ile sunum ve konuşma becerilerinizi daha da geliştirebilirsiniz.

Bölümümüz hem temel işletme dersleri olan yönetim, pazarlama gibi sözel, hem de muhasebe, işlemler yönetimi gibi sayısal dersleri içermektedir. İşletme'nin sosyal bilimler alanında bir program olduğundan hareketle, konuları ve uygulamaları itibariyle analitik düşünme becerisi gerektiren ve bunu verilecek derslerle geliştirmeyi hedefleyen bu bölümde öğrenciler için bölümdeki dersleri sayısal veya sözel gibi bir ayrıma tabi tutmaları çok gerçekçi değildir. Tüm derslerin hem sayısal hem de sözel yanı bulunmaktadır. Alacağınız zorunlu derslerin yanı sıra ilgi alanınız doğrultusunda sizlere sunulan seçmeli derslerle de ister sayısal ister sözel alanlarda dersler alabilmek olanaklıdır.

Üniversitemizde yerleştirildiği lisans (dört yıllık) programlarını üstün başarı ile yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla “Çift Ana Dal Programı” uygulanmaktadır. Ayrıca, belli bir alanda uzmanlık kazanmak isteyen başarılı öğrenciler diğer bölümlerde “Yan Dal Programı”na devam etmektedirler.

Çift Anadal programlarının detaylı bilgileri için lütfen tıklayınız.

Yan Dal programlarının detaylı bilgileri için lütfen tıklayınız.

Öğrencilerimizin farklı kültür ve bakış açılarıyla etkileşimini Erasmus anlaşmaları, ikili okul işbirlikleri ile sağlıyoruz. Bu kapsamda, dileyen öğrencilerimiz pek çok farklı ülke ve okulda eğitimlerinin belli bir dönemlerini geçirebiliyorlar, kampüsümüzdeki yabancı öğrencilerimiz yoluyla da bu etkileşimi perçinleme şansına sahip oluyorlar.

AB ve aday ülkelerde, kültürlerin birbirine yaklaşması ve kaynaşması için ünivertsite öğrencileri için uygulanmakta olan, Erasmus bursları ile değişim öğrencisi olarak bir döneminizi yurtdışında anlaşmalı üniversitelerden birisinde geçirmeniz mümkündür. Tüm bunların yanında bölümümüzün ilgili akademik kadrosu sizlerin kendinizi geliştirmesi adına her türlü yardıma açık olacaktır.

Erasmus anlaşmalarımız, ikili okul işbirliklerimiz ve açılan kontenjanlarla ilgili güncel bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Üniversitemizin sunmuş olduğu burs ve indirim olanakları ile ilgili güncel bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Üniversitemizin eğitim dilinin İngilizce olması ve beraberinde eğitiminiz boyunca ikinci yabancı dil (Çince, Almanca, Fransızca, Yunanca, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Rusça, İspanyolca, Latince) öğreniyor olmanız da mezun olduğunuzda sizi birçok kişinin önüne geçirecektir. Yine eğitiminiz boyunca Erasmus ile değişim öğrencisi olarak bir döneminizi yurtdışında anlaşmalı üniversitelerden birisinde geçirmeniz mümkündür.

Müfredatta yer alan zorunlu stajların yanısıra üniversitemiz öğrencilierimizin gönüllü staj yapmalarını desteklemektedir. Ayrıca, yıl boyu yapılan konferans, seminer, ve çalıştıylar ile konunun uzmanı akademisyen ve profesyonellerle bir araya gelebilirsiniz; ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak, öğrenci kulüpleri ve akademik projelerde görev alarak kendinizi daha da geliştirebilirsiniz. Üniversitemizin kütüphanesindeki basılı ve dijital kaynaklardan yararlanabilir, bilgi dağarcığınızı geliştirebilirsiniz.

Tüm bunların yanında bölümümüzün ilgili akademik kadrosu sizlerin kendinizi geliştirmeniz için her türlü yardıma açık olacaktır. 

Öncelikle bu bölümü isteyerek tercih etmenizi ve gelmenizi beklenmektedir. Bu şekilde kendinizi geliştirme azminizi öne çıkararak, sizleri ilerisi için aktif bir iş hayatına hazırlayabileceğiz. Eğitim dönemi boyunca hem ders almanızı hem de iş hayatının içerisinde staj yapmanızı beklemekteyiz. Derslerde teorik olarak öğrendiklerinizi sahaya inerek pratikte de görmeniz, gözlemlemeniz ve uygulamanız eğitiminizi daha anlamlı ve renkli kılacaktır. Hayatınızın en genç ve dinamik yıllarını bizimle geçireceğinizin farkındayız ve bu nedenle derslerle birlikte çeşitli projelerde çalışarak, öğrenci kulüplerinde görevler alarak, iletişim yeteneklerinizi geliştirerek, belirli bir denge içerisinde kendinizi hem akademik hem de sosyal yönden geliştirmeniz bizim için çok önemlidir. 

Üniversitemizin yıllık öğretim ücreti ile ilgili güncel bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.